Η κατανάλωση ντομάτας και συμπληρωμάτων λυκοπενίου μπορούν να μειώσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ;

ntomata
Το λυκοπένιο μειώνει την αρτηριακή πίεση !!!
13 Ιουλίου 2018
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
13 Ιουλίου 2018

Η κατανάλωση ντομάτας και συμπληρωμάτων λυκοπενίου μπορούν να μειώσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ;

ntomata

Κατανάλωση ντομάτας και καρδιαγγειακός κίνδυνος

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Atherosclerosis το 2017  Τμήμα Εφαρμοσμένων Επιστημών Σχολή Υγείας και Επιστημών Ζωής Πανεπιστημίου  Northumbria Αγγλίας συσχέτισε την κατανάλωση ντομάτας και συμπληρωμάτων λυκοπενίου στην επίδραση τους στους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου .

Οι επιστήμονες μελέτησαν αναδρομικά 1189 δημοσιεύσεις και ξεχώρισαν 21 που πληρούσαν προς στατιστική ανάλυση και συμπεράσματα κριτήρια . Οι παράγοντες που μελετήθηκαν   περιλάμβαναν :  τα λιπίδια του αίματος (ολική Χοληστερόλη ,καλή  HDL, κακή LDL-χοληστερόλη , Τριγλυκερίδια και οξειδωμένη-LDL),την  ενδοθηλιακή λειτουργία  ,την αρτηριακή πίεση αίματος και φλεγμονώδη παράγοντες . Η ενδοθηλιακή λειτουργία είναι το πως πως λειτουργεί το εσωτερικό τοίχωμα των αγγείων , πολύ βασικός παράγοντας υγείας των αγγείων μας και όταν δυσλειτουργεί τότε εύκολα κανείς παθαίνει κάποιο εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο !

Σαν συμπέρασμα τα διαθέσιμα στοιχεία για τις δράσεις  των προϊόντων τομάτας και συμπληρωμάτων λυκοπενίου σε παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου , υποστηρίζουν την άποψη ότι η αύξηση της πρόσληψης αυτών έχει θετικές επιδράσεις στα λιπίδια του αίματος την αρτηριακή πίεση και την ενδοθηλιακή λειτουργία.

A+-
Αντίθεση