Το λυκοπένιο μειώνει την αρτηριακή πίεση !!!

skordo
Όφελος κατανάλωσης σκόρδου στα λιπίδια του αίματος
13 Ιουλίου 2018
ntomata
Η κατανάλωση ντομάτας και συμπληρωμάτων λυκοπενίου μπορούν να μειώσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ;
13 Ιουλίου 2018

Το λυκοπένιο μειώνει την αρτηριακή πίεση !!!

ntomata

Το λυκοπένιο μειώνει την αρτηριακή πίεση !!!

Μια μετά ανάλυση έξι μελετών που πληρούσαν τη κριτήρια στατιστικής ανάλυσης για να βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα έναντι άλλων , πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες της Σχολή Δημόσιας Υγείας Ιατρικό Κολλέγιο του Πανεπιστημίου Σουζού Κίνας μας δίνει στοιχεία για ένα διατροφικό στοιχείο το λυκοπένιο , που βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης !!!

Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση των συμπληρωμάτων του λυκονενίου με μορφή διατροφής πλούσιας σε λυκοπένιο (όπως είναι οι ντομάτες πχ), συμπληρωμάτων όπως είναι το εκχύλισμα ντομάτας σε κάψουλες .

Οι δόσεις  του λυκοπενίου κυμαίνονταν μεταξύ 45 και 15 mg / ημέρα με μέση δοσολογία 12,4 mg / ημέρα.

Μια από τις μελέτες μάλιστα χρησιμοποίησε τη μέγιστη δόση 200 mg την ημέρα , χωρίς φυσικά κάποια παρενέργεια . Η διάρκεια  θεραπείας κυμαίνονταν μεταξύ τεσσάρων και 16 εβδομάδων με μέσο όρο διάρκεια των 8,3 εβδομάδων.

Το συμπέρασμα από την εργασία αυτή είναι ως το λυκοπένιο μειώνει την συστολική αρτηριακή πίεση κατά μέσο όρο  4.9 mmHg  ενώ δεν έχει σημαντική επίδραση στην διαστολική πίεση .Ιδιαίτερο όφελος φαινόταν στα αρχικά στάδια της υπέρτασης και προ υπέρτασης !!!

A+-
Αντίθεση